Ελαιόλαδο

βιολογική καλλιέργεια

 

αγάπη~σεβασμός  προς την φύση

κατανόηση του τρόπου ζωής της Ελιάς

επιθυμία για ένα άριστο αγνό προϊόν, με ελάχιστα έξοδα

τρόπος ζωής

Τα μέλη του Κοινωνικού Συνεταιρισμού Επτάστικτος* παράγουμε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο απο ιδιόκτητους ελαιώνες ενταγμένους σε σύστημα πιστοποίησης βιολογικής καλλιέργειας. 

Πάγια πρακτική και φιλοσοφία στις ελαιοκαλλιέργειες μας  είναι να βοηθήσουμε την φύση, τον ήλιο  και το μοναδικό κρητικό περιβάλλον να κάνει την δουλειά που τόσο καλά γνωρίζει απο αρχαιοτάτων χρόνων.   Μηδενίσαμε την χρήση χημικών σκευασμάτων και χρησιμοποιούμε φυσικές μεθόδους για φυτοπροστασία, την βελτίωση του εδάφους, την αύξηση της καρποφορίας.  Οι ελιές μας είναι ποικιλίας κορωνεικης και η συλλογή γίνεται, χωρίς μηχανικά μέσα, με το χέρι  στην αρχή της ελαιοκομικής περιόδου.


Τα αγροτεμάχια μας είναι ως επι το πλείστον μικρής έκτασης, τα ελαιόδενδρα μας ηλικίας εκατοντάδων ετών και απαιτούν απο τούς παραγωγούς συνεχή παρατήρηση των διαδικασιών που συντελούνται στο χωράφι, συνεργασία και καθημερινή χειρωνακτική εργασία.   Στόχος είναι η παραγωγή ποιοτικού ελαιολάδου και,  στην κυριολεξία, κάθε φιάλη φέρνει την σφραγίδα του τόπου και των ανθρώπων που το παράγουν. Το ελαιόλαδο μας  είναι χαμηλής οξύτητας (0.2~ 0.5 ως επί το πλείστον) και πλούσιο σε πολυφαινόλες και αντιοξειδωτικά χαρακτηριστικά  που του προδίδουν  ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία.

Εχει φρουτώδη  και ελαφρά πικάντικη γεύση, είναι  αρωματικό και συνισταται η κατανάλωση του τόσο σε σαλάτες και dressings όσο και στο μαγείρεμα.

Διατίθεται σε γυάλινες φιάλες  καθώς και μεταλλικά δοχεία με περιεκτικότητα 250, 500 και 1000 μλ.


                                     Επτάστικτος

Κατα λέξη σημαίνει επτά στίγματα, βούλες

Αναφέρεται στην καλύτερη φίλη του γεωργού, την  συμπαθητική πασχαλίτσα της οποίας η επιστημονική ονομασία είναι κοκκινέλα η επτάστικτος. 

Έδρα του συνεταιρισμού μας είναι το Κάτω Χωριό στο Λασήθι (Κρήτη)